Dreptul La Retragere

 

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la receptiei comenzi si semnarea documentelor de primire.

 

Returnarea produselor in termenul de 14 zile prevazut de OUG 34/2014 se va face pe cheltuiala cumparatorului.

 

Daca la receptia returului sunt identificate modificari ale starii fizice - chimice sau de alta natura ale produsului vanzatorul isi rezerva dreptul conform OUG 34/2014 Art 14 sa efectueze daca este cazul " diminuarea valorii produsului" care poate ajunge pana la 100% in cazul produselor utilizate ce nu mai pot fi valorificate din cauza urmelor de montaj sau uzura.

 

Dreptul de retragere se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

 

Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans si care au fost aduse la solicitarea clientului, nu se pot returna.

 

Pentru produsele comandate cu avans la care clientul renunta din varii motive, vanzatorul poate retine pana la 100% din avansul inaintat de client.

 

 

Nu se accepta la retur:

 

  • Produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii
  • Produsele ale caror etichete de identificare sunt deteriorate sau lipsesc
  • Echipamentele folosite, zgariate, deteriorate sau incomplete, cu urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa; in acest caz, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri dovedite conform OUG 34/2014 Art 14 (3)
  • Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
  • Piesele care prezinta urme de uzura, montaj, vopsire, sudura
  • Coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport

 

 

Cheltuielile de returnare vor fi suportate in totalitate de catre Cumparator, iar rambursarea contravalorii produsului acceptat la retur se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului la sediul nostru.

 

Recomandam pentru retur transportul produselor cu ambalajul original nedeteriorat, cu etichetele si inscriptionarile specifice pentru a fi preluate integre si repuse spre comercializare. 

 

Deterioararea produselor in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs duce la refuzarea receptiei coletului si implicit refuzarea returului. In cazul in care nu se respecta conditiile de retur ale produselor, taxa de returnare a produsului refuzat este suportata de cumparator.

 

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauza se aplica conf. OUG 34/2014 Art 14(3) in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in OUG 34/2014.

 

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

 

 

Cum returnezi produsele

 

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, cu toate accesoriile si impreuna cu ambalajul nedeteriorat.

 

Pasul 1: Se completeaza Formularul de Retur si se trimite la adresa [email protected]

 

Pasul 2: Produsele se vor returna doar prin serviciul de curierat agreat, Fan Courier, fara a opta pentru serviciul ramburs sau in unul dintre showroom-urile noastre, pe adresa mentonata in site. In pachet trebuie sa puneti formularul de retur tiparit, certificatul de garantie in original si o copie a facturii de achizitie.

Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii: Expeditor: Nume Prenume Adresa: Str. Nr. Oras, Judet + Destinatar

 

 

Rambursarea banilor

 

Dupa ce produsele au fost acceptate la retur, rambursarea banilor se va face intr-un cont bancar mentionat de client in formular, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia produsului.

 

Inlocuire sau retur bani: In functie de optiunea cumparatorului, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile de la primirea produsului de catre ATVRom, in contul indicat la completarea formularului.

 

Pentru efectuarea transferului bancar trebuie sa specificati numarul contului IBAN, numele titularului si CNP-ul.

 

ATENTIE - Contul IBAN trebuie sa apartina persoanei/societatii pe numele careia s-a eliberat factura!

 

Restituirea contravalorii produselor returnate se poate face si in numerar, la predarea produselor la sediurile noastre.