VESPA PRIMAVERA BATIK - Editie Speciala 2024

VESPA PRIMAVERA BATIK - Editie Speciala 2024

10.07.2024

Liniile elegante ale Vespa se imbina cu motivele BATIK din cultura indoneziana. 

 


Brandul italian introduce pe piata scuterul Vespa Primavera Batik, ca omagiu adus bucuriei care urmeaza intalnirii a doua mosteniri culturale. Vespa Primavera Batik este un model in editie speciala care evoca explorarea lumilor indepartate, calatoria si descoperirea, in stilul emblematic Vespa. 

 


Milano, 5 iulie 2024 - Vespa Primavera Batik este rezultatul intalnirii dintre doua culturi diferite, unite printr-o eleganta rara. Formele atemporale ale Vespa Primavera se combina cu tematica si motivele materialului traditional din Indonezia, Batik, obtinut prin procedee de fabricare exclusive, pretioase si care sunt recunoscute ca Mostenire Culturala Intangibila a Umanitatii de catre UNESCO. 

 


Cea mai timpurie dovada a artei si a tehnicii specifice Batik dateaza din secolul al 12-lea. Aceasta tesatura neobisnuita, care este fie imprimata, fie decorata manual, foloseste intotdeauna ceara de albine. Originile sale se trag din insula Java si a fost initial utilizata pentru a impodobi hainele celor din clasa aristocratica, inainte de a se raspandi pretutindeni pe arhipeleagul indonezian. Astazi, Batik ramane un element principal al culturii indoneziene si este purtat zilnic, nu doar in cadul evenimentelor formale. 

 


De-a lungul secolelor, Batik a ajuns sa inglobeze o filozofie simbolica, precum si un adevarat mijloc de expresie, gratie designurilor traditionale folosite, care au un inteles diferit in functie de forma sau elementele reprezentate. Astfel, varietatile Batik pornesc de la Parang Rusak, rezervat nobilimii si familiei regale, pana la Sawat, un simbol al puterii, Semen, care evoca simbolurile energiei cosmice si Udan Liris, o emblema a fertilitatii. Batik a ajuns in Europa in secolul 19, devenind o punte intre culturile estica si vestica; motivele sale exotice au influentat stiluri-cheie precum Art Nouveau, iar in ziua de azi, lumea modei haute couture. 

 

 

Vesp Primavera Batik imbratiseaza valorile universale ale acestei filozofii pentru a crea o editie speciala care devine o oda adusa bucuriei si vietii, calatoriei si descoperirii. Culoarea sa de baza, Batik Green, evoca valurile care se sparg de plajele tropicale. Liniile mai riguroase fac trimitere la templurile ascunse, in timp ce decoratiunea Batik uneste nu mai putin de sapte motive mistice diferite, originare din insulele Java, Sumatra si Bali. Printre temele la care fac referire cele sapte motive distincte Batik care decoreaza modelul de scuter Vespa in editie speciala se numara prosperitatea si originile vietii, puterea si longevitatea, respectul pentru origini, farmec, conducere si intelepciune. 

 

 

Aceste valori se asociaza in mod natural cu Vespa, istoria sa si un multiculturalism profund si autentic. Decoratiunile Batik care orneaza aceasta versiune speciala Vespa Primavera sunt aplicate prin utilizarea tehnologiei de transfer cu apa, pornind de la „cravata” din partea frontala a vehiculului si continuand cu deschiderea compartimentului pentru manusi, zona pentru picioare si flancuri. Saua, intr-o culoare maron-deschis cu cusaturi in tonuri de verde, adauga un sentiment natural, trimitand cu gandul la culorile plajelor insorite. Top box-ul poate fi personalizat cu abtibilduri Batik disponibile ca accesorii separate si extinde caracterul functional al scuterului, adaugand spatiu cargo si completand estetica uneia dintre cele mai vesele versiuni ale Vespa din lunga sa istorie. 

 

 

 


Brandul italian aduce un omagiu culturii indoneziene, prin lansarea pe piata a noului scuter in editie speciala, Primavera Batik.

Te-ar putea interesa si:

Lineup-ul KTM EXC 2025

Seria 2025 KTM EXC introduce o serie de rafinamente si elemente cheie in lineup-ul Enduro, aducand peste 30 de ani de performanta derivata din lumea curselor, tehnologie de ultima ora si distractie nelimitata pe traseu. Cu peste trei decenii de ...

Citeste mai mult